εκπαιδευσεις ερευνασ και διασωσησ

Η καλη προετοιμασια ειναι το κλειδι για μια γρηγορη και αποτελεσματικη αντιδραση

Η ΕΟΔ Ν. Τρικάλων εκπαιδεύεται διαρκώς μέσα από πολλές και διαφορετικές δράσεις. Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός των πιθανών περιστατικών που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην περιοχή μας, αποτελεί τον βασικό οδηγό για τις ασκήσεις που οργανώνουμε.

Συνεργασία με εναέρια μέσα

Η ορθή αξιοποίηση του αεροπορικού μέσου είναι καθοριστική για μια γρήγορη και επιτυχή διάσωση. Στην ΕΟΔ Ν. Τρικάλων εκπαιδευόμαστε τακτικά στον νευραλγικό αυτό τομέα.

Εξειδίκευση στις πρώτες βοήθειες

Όλα τα ενεργά μέλη της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων είναι πιστοποιημένα στην παροχή προχωρημένου επιπέδου πρώτων βοηθειών και εκπαιδεύονται τακτικά προκειμένου να διατηρούν αυτές τις γνώσεις σε υψηλό επίπεδο.

Ασφάλεια στα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής μας

Ο ταχύς απεγκλωβισμός χιονοδρόμων από τα lift των χιονοδρομικών κέντρων της περιοχής μας, αποτελεί βασικό κομμάτι του εκπαιδευτικού μας σχεδιασμού.

Εκπαιδεύσεις στις Άλπεις

Μέλη της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων, μεταβαίνουν τακτικά στο εξωτερικό προκειμένου να εκπαιδευτούν στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές πάνω στον τομέα της ορεινής διάσωσης.

Συνδυασμός γνώσεων

Η ορεινή διάσωση είναι ένα αντικείμενο που συνδυάζει τα παρακάτω γνωστικά πεδία με απώτερο σκοπό την παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επίπεδα εκπαιδεύσεων

Η ΕΟΔ Ν. Τρικάλων ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα έχει κατηγοριοποιήσει τις εκπαιδευτικές της δράσεις σε: